A A A

MADRM a organizat un dialog on-line pentru a analiza un prim concept al SNDR pentru următorii șapte ani

Published on: V, 11/13/2020 - 13:57

13 noiembrie 2020, Chișinău - Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul unui grup de experți naționali și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a elaborat un prim concept al Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027. Proiectul documentului a fost analizat și discutat, astăzi, în cadrul unui dialog on-line.

 

Secretarul de Stat, Dorin Andros a comunicat că Strategia are obiectivul de a spori competitivitatea regiunilor și a integra aspectele de coeziune teritorială prin implementarea unui nou concept de dezvoltare regională, precum și prin integrarea relațiilor de dezvoltare urban-rural.

 

„Strategia Națională de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027 va contribui la implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030” (SND)), ce prevede recuperarea accelerată a întârzierilor în dezvoltarea regiunilor. Conform estimărilor elaborate de experți, analiza minuțioasă a țintele asumate și promovarea unei politici eficiente de dezvoltare regională, va asigura realizarea a patru din zece obiective ale SND 2030”, a precizat Secretarul de Stat, Dorin Andros.

 

Totodată, oficialul a menționat că documentul Strategiei urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului curent.

 

Proiectul Strategiei, compartimentat în opt capitole, a fost elaborat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL II).