Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Ion PERJU a avut o întâlnire de lucru cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban

Published on: J, 04/08/2021 - 13:29

8 aprilie 2021, Chișinău - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU a avut o întâlnire de lucru cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, pe tema protecției mediului în municipiul Chișinău.

 

Dialogul oficialilor s-a axat pe proiecte ce țin de protecția mediului, inițiate de primăria municipiului Chișinău, analizând oportunitatea cooperării interinstituționale pentru realizarea eficientă a acestora și soluționarea problemelor de mediu.

 

Astfel, discuțiile au vizat curățarea integrală a râului Bîc, prelucrarea nămolului de la Stația de epurare prin sistemul de piroliză, lucrările de modernizare a poligonului de la Țînțăreni, platformele ecologice de colectare a deșeurilor, precum și inițierea unui proiect de sortare și conservare a deșeurilor menajere solide.

 

Primarul general, Ion CEBAN, a apreciat întrevederea cu ministrul și a comunicat că proiectele inițiate sunt vitale pentru locuitorii municipiului, dar constituie și proiecte de interes național. De asemenea, oficialul a menționat suportul oferit, anterior, prin Fondul Ecologic Național.  

 

„În multe aceste domenii avem o colaborare cu colegii de la minister, am reușit să obținem finanțare pentru diverse proiecte. Eu cred ca doar cu eforturi comune putem schimba lucrurile”, a precizat primarul general, Ion CEBAN, în discuția cu ministrul.

 

La rândul său, ministrul a salutat efortul depus de primărie pentru asigurarea protecție mediului în municipiu și a încurajat intențiile primarului de a dezvolta proiecte pentru soluționarea problemelor stringente în domeniu gestionării deșeurilor.

 

„Pilonul finanțării este foarte important în realizarea eficientă și de durată a proiectelor. Încurajăm intențiile primăriei de a spori protecția mediului. MADRM va oferi suport pentru realizarea mai multor proiecte în acest sens, prin Fondul Ecologic Național”, i-a comunicat ministrul Ion PERJU, primarului general.

 

Părțile au convenit să întreprindă, săptămâna viitoare, o vizită la Stația de Prelucrare a Levigatului de la Poligonul de deșeuri Țînțăreni.