Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Funcționarii publici debutanți au depus jurământul

Published on: L, 07/12/2021 - 15:47

12 iulie 2021, Chișinău – Funcționarii publici debutanți în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care au promovat cu succes perioada de probă, au depus jurământul de credință al funcționarului public în fața simbolurilor de stat și a colegilor. 

 

Funcționarii au jurat să respecte Constituția Republicii Moldova, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să apere suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, să execute în mod obiectiv și imparțial legile țării, să își îndeplinească conștiincios obligațiile ce le revin în exercitarea funcției publice și să respecte normele de conduită profesională.

 

Oficialii și colegii le-au transmis felicitări, urându-le noi aspirații și realizări pe plan profesională, prin îndeplinirea obligațiilor în mod responsabil și echidistant.

 

Conform prevederilor  Legii nr. 158 din 04.07.2008,  funcționarul public debutant este persoana care exercită o funcție publică pentru prima dată, iar după perioada de probă de 6 luni a obținut la evaluarea activității profesionale cel puțin calificativul „satisfăcător”.