A A A

Instituțiile de cercetare cu profil agricol au prezentat viziunile și perspectivele de dezvoltare

Published on: M, 09/20/2022 - 17:45

20 septembrie 2022, Chișinău - În scopul consolidării colaborării dintre Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Institutele științifico-practice din domeniul agricol, astăzi, au fost organizate un șir de ședințe cu directorii centrelor de cercetare din subordinea ministerului.

 

Discuțiile s-au axat pe acțiunile ce trebuie întreprinse întru realizarea obiectivelor prioritare de dezvoltare a agriculturii naționale și pentru favorizarea unei colaborări mai strânse între mediul de afaceri și comunitatea academică. Totodată, părțile au analizat eficiența economică a institutelor, potențialul acestora, baza tehnico-materială, precum și necesitățile de finanțare pentru stimularea inovației.

 

Directorii instituțiilor au prezentat informații cu referire la rezultatele științifice și prioritățile iminente ale centrelor de cercetare.

 

„Accelerarea procesului de cercetare va genera soluții pentru provocările curente din agricultură. Problemele din agricultură necesită  aplicarea ştiinţelor agrare, care sunt de o importanţă vitală. Printr-o interacţiune complexă, putem obține rezultate pozitive. Pentru realizarea acestui deziderat, activitățile instituţiilor de cercetare trebuie să fie racordate la cerințele economiei de piață și să integreze componenta economică. Scopul ședinței de astăzi este de a examina viziunile de dezvoltare a domeniilor pe care le gestionați, astfel încât să putem asigura o funcţionare mai bună a institutelor de cercetare”, a declarat ministrul Vladimir BOLEA.