A A A

MAIA a lansat activități de formare a formatorilor în domeniul îmbunătățirilor funciare, pentru reprezentanții autorităților publice locale

Published on: L, 01/23/2023 - 17:15

23 ianuarie 2023, Chișinău – Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat sesiuni de formare a formatorilor în domeniul îmbunătățirilor funciare, pentru specialiștii din domeniu ce activează în cadrul Consiliilor raionale/municipale. Scopul formării formatorilor în domeniul îmbunătățiri funciare este de a dezvolta competențe profesionale specifice în domeniul îmbunătățiri funciare pentru a exercita funcția de formatori în cadrul autorităților administrative publice locale de nivelul doi.

 

În cadrul Programului de formare, participanții sunt familiarizați cu cele mai importante aspecte ce țin de domeniul îmbunătățirilor funciare. Astfel, timp de zece zile, vor avea loc ore teoretice și practice privind condițiile și procedurile de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, elaborarea proiectelor investiționale, accesarea subvențiilor, exploatarea și întreținerea infrastructurii pentru irigații, ameliorarea chimică a solurilor, aplicarea sistemelor agro-forestiere și silvo pastorale, conservarea și sporirea fertilității solurilor ș.a. Ulterior, la solicitare, formatorii vor oferi consultanță agricultorilor din raioane.

 

Activitățile de instruire sunt organizate cu suportul acordat de Proiectul Agricultura Performantă în Moldova (MAC-P) și a Universității Tehnice a Moldovei.