Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018


 

Fondul Granturilor Mici 2018 – ediția revitalizare urbană este organizată în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei 2016-2020 în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova.

 

FGM are ca obiectiv susținerea procesului de implementare a instrumentelor de politici urbane și revitalizare urbană (în baza experienței poloneze), ca mijloc principal de stimulare a dezvoltării orașelor și zonelor urbane, inclusiv aspecte sociale, economice, de mediu, spațiale și culturale.

 

Revitalizarea urbană vizează zonele urbane defavorizate, printr-un efort de cooperare între municipalități, societatea civilă și alți actori locali (de ex. sectorul afacerilor etc.) și, mai presus de toate cu locuitorii, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, creșterea calității mediului și a climatului social și pentru consolidarea economiei locale.

 

Proiectele din cadrul FGM 2018 ediția Revitalizare Urbană pot fi realizate de către orașele participante în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 (și anume: Bălți, Briceni, Cahul, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Orhei, Soroca, Strășeni, Ungheni) în parteneriat cu unul sau mai mulți parteneri civici locali (ONG și/sau grup local de inițiativă și/sau grup informal de locuitori) și unul sau mai mulți parteneri din mediul de afaceri, după caz.

 

Informații și documentația de apel poate fi accesată aici:

http://www.centruinfo.org/2018/02/08/apel-de-proiecte-fgm-editia-revitalizare-urbana-2018/ 

(regulile de participare și formularul sunt disponibile inclusiv în limba rusă).