Pe 28 octombrie marcăm Ziua Națională de Înverzire a Plaiului

Published on: L, 10/23/2017 - 18:19

Sămbâtă, la 28 octombrie 2017, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră". Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a precizat principalele activități în acest sens.

”Sub genericul "Un arbore pentru dăinuirea noastră", sâmbătă, 28 octombrie 2017, dăm startul campaniei de înverzire a Plaiului. Îndemnăm autoritățile publice locale de nivelul I și II să contribuie în lunile octombrie și noiembrie la dezvoltarea spațiilor verzi pentru un mediu sănătos şi estetic plăcut fiecăruia. În acest context, în fondul forestier de stat, gestionat de Agenția "Moldsilva" și cele 24 de întreprinderi subordonate: 20 de întreprinderi silvice și patru silvocinegetice vor fi desfășurate acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor. În total, în perioada de toamnă vor fi plantați circa 3 mln de puieți pe o suprafață de 555 ha”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul conferinței.

La eveniment a participat și Directorul Agenției “Moldsilva”, Ion Haralampov care a comunicat că lucrările de plantare din aceasta toamna vor avea loc în 21 de întreprinderi silvice subordonate. Acestea vor include: acțiuni de plantare a arborilor ajutorarea regenerării naturale prin semăntul sub masiv, lucrări de completare cu puieti, scoaterea și sortarea acestora din pepiniere. Tot materialul săditor aparțin întreprinderilor silvice și în acest an este disponibil spre vînzare  circa 10 milioanae de puieți.

Amintim, tradițional în ultima sâmbătă a lunii octombrie în Republica Moldova  este marcată Ziua Națională de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră" instituită prin Decretului Președintelui Republicii Moldova la 13 februarie 1995, care are ca scop ameliorarea continuă a stării spaţiilor verzi, dezvoltarea reţelei de parcuri, de scuaruri, de aliniamente stradale precum şi crearea noilor spaţii verzi.

 

23 octombrie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului