Revitalizare Urbană

 


 

Denumirea proiectului:
Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă. Proiect nr. 309/2017/M3.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea sistemului de implementare a politicii regionale în Moldova, care va contribui la sporirea coerenței sociale, economice și teritoriale a țării prin crearea unui sistem eficient de susținere a dezvoltării locale.

În acest scop, va fi asigurat un suport cuprinzător de expertiză și de instruire în pregătirea și implementarea instrumentelor și proiectelor pilot, și anume în elaborarea programelor și proiectelor de revitalizare urbană și sporirii competenței Administrației Publice Locale din RM.

Bugetul proiectului:
– aprox. 350 000 EURO pentru asistență tehnică;
– aprox. 150 000 EURO pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală în ariile urbane în 2017;
– aprox. 200 000 EURO pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală în ariile urbane în 2018.

Durata proiectului: 2017-2019

Suport metodologic:
Ministerul Investițiilor și Dezvoltării din Polonia reprezintă autoritatea administrativă publică centrală cu atribuții în domeniile: dezvoltarea regională; construcții; planificarea și dezvoltarea spațială; amenajarea teritoriului; gestionarea sistemului de implementare a fondurilor europene.

Parteneri: 
– Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova   
– aprox. 15 orașe și municipii din Moldova: Bălți, Briceni, Cahul, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Orhei, Soroca, Strășeni, Ungheni
– Agențiile de Dezvoltare Regională din Moldova
– Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale/ Reprezentanța ”Solidarity Fund PL în Moldova

Manager proiect: 
Grzegorz Pragert
Ministerul Investițiilor și Dezvoltării din Polonia