Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Rîșcani s-a discutat despre actele normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare

Published on: M, 02/13/2019 - 10:12

Chișinău,

13 februarie 2019

 

Consiliul Raional Rîșcani a găzduit o ședință comună cu participarea reprezentanților autorităților publice locale, inginerilor cadastrali, producătorilor agricoli și deținătorilor de terenuri. Aici au mai participat reprezentanţii direcției raionale, agricultură și alimentație, primării, dar și alte persoane interesate din raioanele Rîșcani, Edineț, Drochia și Glodeni.

 

Ședința s-a axat pe prezentarea politicilor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și a actelor normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare.

  

Subiectele seminarului au fost prezentate de specialiștii Serviciului politici în domeniul fondului funciar și îmbunătățirii funciare din cadrul MADRM și repezentanții  Agenției „Apele Moldovei”.

 

Informațiile prezentate au fost axate pe actele normative ce țin de folosința apelor la irigarea terenurilor agricole din lacuri/iazuri, condiții și proceduri de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilităţii solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și activarea măsurilor de îmbunătățiri funciare.

 

De asemenea, au fost discutate modificările aprobate în legislație, ce ține de arenda terenurilor agricole și anume, abrogarea din 1 martie 2019 a  Legii nr. 198/2003 cu privire la arenda în agricultură, prin urmare, domeniul dat, va fi reglementat de Codul civil 1107/2002.

 

Amintim că responsabilii pe domeniul funciar din cadrul ministerului organizează și în continuare seminare zonale în scopul familiarizării specialiștilor din teritoriu cu privire la actele normative în domeniul funciar și îmbunătățirilor funciare. 

 

Date de contact:

Serviciul politici în domeniul

fondului funciar și îmbunătățiri funciare

0 22 204 - 536